llar

Llar d'Infants

La Llar d'infants de la Sagrada Família de Lleida fou creada el 1997. Pertany a la congregació Sagrada Família d'Urgell i la nostra fundadora és l'Ana Maria Janer. Presta servei a infants de 4 mesos a 3 anys i a les seves famílies, donant-los suport en l'educació dels seus fills. Per aquest curs 2019-2020, s'han renovat les instal·lacions de la llar tot pintant-les i dotant-les de nou mobiliari, joguines i recursos pedagògiques.

 

PROJECTE EDUCATIU

L'infant és el protagonista actiu del nostre projecte educatiu juntament amb la seva família. Partim dels seus interessos, emocions per tal de fomentar els seus aprenentatges sempre respectant els ritmes individuals de desenvolupament de cada alumne. Per això, el nostre projecte educatiu es basa en els següents eixos:

 • Ambients d'aprenentatge:

  Consisteix en la creació d'espais motivadors amb unes intencions concretes. En ells, els infants són protagonistes del seu propi procés d'aprenantge a través del joc, la manipulació i l'acció. Amb això pretenem fomentar les relacions i la cooperació entre infants, potenciar l'experimentació, promoure l'autonomia i donar resposta als diferents interessos de cada infant.

 • L'art com a eina educativa:

  Potenciar aquest com a recurs i fil conductor per tal de desenvolupar l'aprenentatge de l'alumne a partir d'una obra, autor o exposició d'art. Bona part d'aquest projecte es realitza al centre però es complementa i culmina al Centre d'Art la Panera ja que hi està vinculat.

 • Projecte Escola Oberta, compartim amb les famílies:

  Al llarg del curs acadèmic, els nostres alumnes de la Llar compartiran amb les seves famílies una sèrie d'activitats lectives i culturals en què es fomentarà la relació família-escola. Amb aquest projecte es pretén donar a conèixer i formar part de moments concrets que l'alumne experimenta a l'escola i que les famílies hi siguin partícips.

 • Espais de la Llar:

  Aules ordinàries de nadons, P1 i P2; espai d'alletament; aula de psicomotricitat; aula d'experimentació; biblioteca infantil; pati propi de la Llar; menjador de la Llar.

 • Psicomotricitat i expressió corporal en anglès:

  Es realitza dues hores a la setmana per curs, Llar 1 i 2.

 • Relaxació:

  En el cas dels nadons, enlloc de la psicomotricitat i expressió corporal, es fomenten aquests moments de la relaxació en un espai tranquil.

 • Experimentació:

  Taules de llum, paneres del tresor, safates d'experimentació...

 • Psicomotricitat fina i gruixuda.

 • Aprenentatge musical, lingüístic i plàstic.

 • Sortides i activitats lúdiques.

RELACIÓ FAMÍLIA-ESCOLA, LÍNEA D'ESCOLA

La figura del tutor és un referent clau per alumnes i família del centre. Com a centre oferim un tracte personalitzat i proper per tal de fomentar un vincle estret entre la família i l'escola. Per això, la figura del tutor és clau. Per tal de comunicar-nos i relacionar-nos amb les nostres famílies apostem per:

- Agenda diària electrònica a partir d'aplicació mòbil.

- Plataforma comunicativa del centre, Educamos.

- Tutories individualitzades al llarg del curs.

- Intercanvi d'informació diària a l'entrada/sortida dels alumnes.

- Escola Oberta.

- Reunions informatives.

- Escola de Mares i Pares.

Contingut relacionat

 • Llar d'Infants
-
6 de març de 2020
Aquesta és una activitat del projecte "Compartim la nostra escola" de la Llar d'Infants. Consisteix…
 • Llar d'Infants
-
17 de gener de 2020
Els nens i nenes de Llar d'infants han compartit una jornada molt engrescadora de motricitat fina…
 • Llar d'Infants
10 desembre de 2019
Els nostres infants gaudeixen de les activitats relacionades amb la temàtica de l'hivern a l'aula d…
 • Llar d'Infants
12 de novembre de 2019
Els alumnes de la Llar disposen del seu propi espai de menjador on fomentem els hàbits d'autonomia…