Escacs a l'aula

Escacs a l'aula

Des del curs 14-15 el col·legi Sagrada Família de Lleida participa en el curs de formació del Departament d’Ensenyament “Aplicació dels escacs a l’escola”. Aquest fet ha portat a la introducció d’aquest joc al currículum escolar. Els nens i nenes de 4t, 5è i 6è de Primària l’estan treballant dins la matèria de matemàtiques i també es realitza a 1r de l’ESO, sent una línia d'escola. Un model que combina la diversió d’un joc, la intel·ligència que aporta una ciència i la competitivitat i el respecte que han d’acompanyar tota pràctica esportiva.

El Gran mestre Josep Oms Pallisé n’és el responsable i a través d’ell i la seva acadèmia, els i les alumnes del Col·legi participen a la Lliga Escolar d’escacs ADEJO. Pels voltants de Nadal també duem a terme a les nostres instal·lacions el Torneig solidari “Tots juguem” en què hi participen alumnes de tota les terres de Lleida. L’única condició per participar-hi és la de portar un brik de llet i moltes ganes de participar-hi.

Josep Oms utilitza diferents mètodes per tal d’ensenyar els escacs d’una manera atractiva per als alumnes i que combina tradició i modernitat.Els mètodes convencionals: taulers murals, llibres, fitxes  d’exercicis, jocs derivats dels escacs. D’altra banda utilitza programes d’ordinador específics com: Fritz, Chessbase, joc online, rellotges digitals.

La nostra escola està molt satisfeta amb els benificis que aporta al nostre alumnat, com aprenen a reflexionar abans d’actuar. Una fantástica eina amb tres paraules clau que defineixen als escacs  com son observo, penso i actuo. És magnífic veure la capacitat de concentració dels alumnes. Un joc molt beneficiós que ajuda a millorar el rendiment escolar, eina molt important per utilizar després en els estudis.

Contingut relacionat

  • Primària
-
12 de maig de 2020
La sisena edició de la Lliga Escolar ADEJO d’escacs va finalitzar divendres amb una jornada virtual…
  • ESO
-
4 de maig de 2020
Les instruccions pertinents estan penjades a l'apartat Dia a dia/ Documentació escolar.
  • Primària
-
4 de maig de 2020
Les instruccions pertinents estan penjades a l'apartat Dia a dia/ Documentació escolar.
  • Primària
-
11 de novembre de 2019
Els nois i noies de 5è d'EP posen en pràctica els coneixements apresos mitjançant una sèrie d'…