escacs

Escacs a l'aula

Des del curs 14-15 el col·legi Sagrada Família de Lleida participa en el curs de formació del Departament d’Ensenyament “Aplicació dels escacs a l’escola”. Aquest fet ha portat a la introducció d’aquest joc al currículum escolar. Els nens i nenes de 4t, 5è i 6è de Primària l’estan treballant dins la matèria de matemàtiques i també es realitza a 1r i 2n de l’ESO, sent una línia d'escola. Un model que combina la diversió d’un joc, la intel·ligència que aporta una ciència i la competitivitat i el respecte que han d’acompanyar tota pràctica esportiva.

El Gran mestre Josep Oms Pallisé n’és el responsable i a través d’ell i la seva acadèmia, els i les alumnes del Col·legi participen a la Lliga Escolar d’escacs ADEJO. Pels voltants de Nadal també duem a terme a les nostres instal·lacions el Torneig solidari “Tots juguem” en què hi participen alumnes de tota les terres de Lleida. L’única condició per participar-hi és la de portar un brik de llet i moltes ganes de participar-hi.

Josep Oms utilitza diferents mètodes per tal d’ensenyar els escacs d’una manera atractiva per als alumnes i que combina tradició i modernitat.Els mètodes convencionals: taulers murals, llibres, fitxes  d’exercicis, jocs derivats dels escacs. D’altra banda utilitza programes d’ordinador específics com: Fritz, Chessbase, joc online, rellotges digitals.

La nostra escola està molt satisfeta amb els benificis que aporta al nostre alumnat, com aprenen a reflexionar abans d’actuar. Una fantástica eina amb tres paraules clau que defineixen als escacs  com son observo, penso i actuo. És magnífic veure la capacitat de concentració dels alumnes. Un joc molt beneficiós que ajuda a millorar el rendiment escolar, eina molt important per utilizar després en els estudis.

Contingut relacionat

  • ESO
-
22 de juny de 2021
Els nois i noies de 1r i 2n de l'ESO han gaudit de la darrera classe fent unes partides al gimnàs.…
  • Primària
  • 6è EP
-
31 de maig de 2021
El curs ja està finalitzant i els alumnes de 6è d'EP han participat en una sessió d'escacs a un…
8 de març de 2021
Avui ha vingut Lleida TV a la nostra escola per tal de veure com aprenen a jugar a escacs els…
  • ESO
  • 2n ESO
-
18 desembre de 2020
Els nois i noies de l'ESO segueixen gaudint d'aquesta pràctica, desenvolupant les seves aptituds i…